Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ο πρόεδρος της νέας Λιβυκής κυβέρνησης, Μούσταφα Αμπντελζελίλ, ευχαριστεί τους Έλληνες γιατρούς!

Στην φωτογραφία ο Έλληνας γιατρός Πανάγος  Μπουρλίδης, συνομιλεί με τον Πρόεδρο του μεταβατικού συμβουλίου και Πρόεδρο της νέας Λιβυκής Κυβέρνησης Μούσταφα Αμπντελζελίλ.


Η παρουσία των Ελλήνων γιατρών στα νοσοκομεία της Λιβύης είναι σημαντική και αναγνωρίζεται από τις Αρχές της Νέας Κυβέρνησης της Λιβύης.

Με το ξέσπασμα των συγκρούσεων, Έλληνες γιατροί έσπευσαν αμέσως να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Από το Μάιο βρέθηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα νοσηλείας της Λιβύης και αυτό που δέχτηκε τους περισσότερους τραυματίες, το νοσοκομείο της Βεγγάζης! Παράλληλα, σημαντικό ήταν το έργο τους και όσον αφορά τον έλεγχο για την ύπαρξη και διάδοση επιδημιών και κολλητικών ασθενειών.
Η ελληνική ομάδα στάλθηκε στο νοσοκομείο της Αζντάμπια, όπου βρέθηκε και ο πρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης, με σκοπό να ευχαριστήσει τους γιατρούς για την προσφορά τους και την ελληνική κυβέρνηση που οργάνωσε την αποστολή. Η συνδρομή των Ελλήνων γιατρών στο νοσοκομείο της Αζντάμπια ήταν συχνά απαραίτητη, καθώς το «κεντρικό» του σημείο και η εγγύτητά του στο μέτωπο αύξησαν τις ανάγκες του για περίθαλψη, αλλά και μεταφορά ασθενών.
Αυτή η παρουσία της ελληνικής αποστολής δεν πέρασε απαρατήρητη και πέρα από την κυβέρνηση, Λίβυοι πολίτες και ιατρικό προσωπικό, αναφωνούσαν και επαναλάμβαναν: «Ο Αλλάχ (Ο Θεός) να σας ανταποδώσει την ευλογία»!


ΛΙΒΥΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  Η Λιβυκή κοινότητα της Ελλάδας, θέλει να ευχαριστήσει την Ελληνική αποστολή για το θάρρος στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά ο Λιβυκός λαός. Ειδικά όμως, αναγνωρίζει την προσφορά του γιατρού κυρίου Πανάγου Μπουρλίδη, ο οποίος εκτός από την επιστημονική του βοήθεια, άφησε κομμάτια από την ψυχή του, με λόγους καρδιάς στους Λίβυους αδελφούς του. Είναι σπάνια περίπτωση αλλογενής, να έχει τους ίδιους σφυγμούς αγωνίας, στον αγώνα για την ελευθερία αυτού του καταπιεσμένου, από τον δικτάτορα Καντάφι, λαού. Τον ευχαριστούμε τόσο για την προσφορά του στην Λιβύη, όσο και για τη άψογη συνεργασία του με την Λιβυκή κοινότητα στην Ελλάδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου